Ovesné mlsání tak, že nepotřebujete žádné drahé či hůře dostupné suroviny. Vlastně si troufám říct, že talířek těchto šik sušenek si může do hodiny připravit z aktuálních domácích zásob většina z nás. Navíc chuťově sobě na míru. 🙂V míse smíchejte jemně mleté ovesné vločky a přisypávejte, co máte rádi – já jsem tentokrát nasekala vlašské ořechy, sušené švestky, skořici a třtinový cukr (lze nahradit medem, čekankovým sirupem). Jedno vajíčko na slepení hmoty a v závěru pak opatrně přilévat trošku mléka (hmota se spojí, nesmí být ale moc vodnatá, po vylití na plech by měla udržet tvar). A dejte péct – 180°C, 20-30 minut o mírného zhnědnutí okrajů. Z upečené placky si už jen pomocí vykrajovátek vykrojte různorodé tvary. Zbytky si můžete přihodit do jogurtu k snídani nebo svačině, aby se tento recept mohl chlubit i nálepkou zero waste. Sušenky esteticky a chuťově obstojí jak u po o kávičky… …tak v terénu coby zdroj energie. Labužníkům mě napadá smočit jednu stranu v čokoládě, nabíračům přisypat do těsta protein, dětem zas barevné lyofilizované lesní ovoce.
Snad se někomu z vás inspirace pošikne a pustíte se i do své vlastní verze sušenek.
Tak ať se vám povedou. 🙂
A.)
Napsat komentář