A to jsme tu už dlouho neměli.
Recept!
Tenhle by se vám mohl šiknout. Pokud třeba sportujete, toužíte po mňam sladké svačině k odpolední kávě, která drží linii za vás.
Tak jdem na to……nejdřív však povinný ranní výhled z terasy.:-)Už se nám podzimně přimlžívá.
Náš sportovní šisak bude opravdu přísnej. Bude z:
- kila nízkotučného řeckého jogurtu
- 50 g másla
- balení Sugar free sušenek s vlákninou (Rossmann, Dm)
- 4 vajec
- vanilkové esence
- sladidla – já jsem použila obyčejný cukr (množství záleží na vaší chuti – od očka tak 100 – 150 g cukru
Zásadním krokem je transformace jogurtu na konzistenci smetanového sýra. Ušetříte tak mraky peněz a taky si můžete se složením hrát (přidávat zakysanou smetanu, různě tučné tvarohy, jogurty…). My ale dnes tuníme vysekanou verzi, pro kterou je řecký jogurt ideální. Jogurt nechám v lednici přes noc odkapat a vznikne tak pevná konzistence.
K té už jen přidáte vejce, smícháte, dosladíte, smícháte a dochutíte vanilkou.
Vylijete na korpus, který připravíte z rozdrcených sušenek zalitých máslem a udusaných na dně dortové formy vyložené pečícím papírem.
V troubě pečete na 160 °C cca 40 – 45 minut. Tradááá! Tady je. 🙂 A je opravdu skvělej, tak ho zkuste. 🙂
Držím palce a ať vám chutná. Myslím, že do současných a nadcházející vlny veder bude jako vychlazená svačina ideální…
A.)
Napsat komentář