Sladký.
Moje třináctá komnata.
Roky mi trvalo, než jsme si potykaly a narovinu řekly, jak to spolu máme a budem mít.
Sladký je moje neřest, z které jsem byla v mládí živa, v období, kdy jsem se vzdělávala v oblasti výživy, si jej kontraproduktivně odpírala a nyní žijem ve smíru.
Už neplýtvám energií ve snaze omezit něco, s čím si v menší míře jinak dokážu doslova osladit život.
Mám na to papír, že vím, že cukr může s naším tělem to a to.
Pak je tu ale taky slovo „míra“, které musí v kontextu věci zaznít.
A společnost žije v čím dál větších extrémech – buď omezí úplně, nebo užívá v přemíře.
Jeden kousek denně. Takřka bez výjimky, co si sama napeču. Za tyčinky a jiný pochutiny neutrácim.
Takhle nám to šlape.
V rámci své cesty jsem zkoušela i hodně, ale opravdu hodně receptů ze zdravějších variant surovin.
Až na výjimky jsem došla k závěru, že většina lépe vypadá, než-li chutná. Nemluvě o celkem zanedbatelném benefitu z nutričního hlediska – já osobně očekávám od dezertu spíše chuťový vjem, spíš než významný zdroj makro a mikro živin, od toho tu jsou další hlavní chody dne.
Už nějaký ten pátek tedy zůstávám věrná klasice.
Včera jsem se pustila do žloutkových věnečků a dopadly na jedničku!
K večeři jsem už ale ráda zůstala u zajeté klasiky – zeleninového salátu s cizrnou a balkánem.
Protože kompromis.
Funguje.
Amen!
Snad jste si užili víkend, zítra, ať vstanete pravou:-).
Mějte se fajn!
Ála.)
Napsat komentář