Ahoj, přeju vám hezké ráno:-),
my vás pro změnu zdravíme od záhonků!
Tentokrát jsme se tu sešli všichni tři, abychom pročísli úrodu, shrnuli si nedostatky našeho pěstování, zjednali nápravu a trochu to propleli, dokud venku ještě vládne ranní čerstvo.
Prozatím stále ještě sklízíme bohaté kadeře špenátu…
…ke kterému se přidaly ředkvičky.
Přála bych si děsně moc co nejživěji zapamatovat, s jakým nadšením je Šerif hledá a sklízí.
To zapálení a jiskra v oku!
Je to pro něj událost a myslim, že má slibně našlápnuto na houbařskou kariéru.
Jak máme zaopatřený a zalitý záhonky, valíme to přes louku na nákup.
Minimálně jednou týdně jedeme na menší nákup – doplnit zásoby pečiva a navštívit obchod se zdravou výživou u nás pod kopcem.
Kamkoliv se Šerifem jdeme, musím brát i jeho vozidlo.
Já tu motorku, na kterou už je navíc dost přerostlej, fakt nesnášim.
Rachotí, že není slyšet vlastního slova (natož auta), je asi na desetkrát havarovaná, takže čekám, kdy se na ní vyseká a strašně neprakticky se mi převáží. Řídítko kam se podíváš.
Jenže on na ní zamrzl a zřejmě na ní plánuje dělat ostudu dál.
Na stranu druhou ho nemám problém kamkoliv vylákat.
Když jde motorka, jde i on.
Většinou poslušně, takže si mám čas fotit a trhat kde co.
Původně jsme jeli jen pro tahini pastu.
Jak slabé vůle jsem, vidíte sami.
V obchodech s racionální stravou nakupuju dost neracionálně.
Těším se ale, až vyzkouším ječné lívance a zabořím se opakovaně do nového kešu másla.
Celkem jsem zvědavá na ty kakaové řezy – jsou z celozrnné mouky a stačí do nich přidat jablko a chia semínka. To jsou suroviny, které mám doma pořád, takže taková zdravá, minutková verze moučníku na poslední chvíli.
V sámošce jsme se ještě stavili pro kváskový chléb a doma si jej namazali s máslem a ředkvičkami, které jsme si ráno nasbírali.
Už tady to začíná bejt trochu kýč.
A to jste ještě neviděli…
…jakýho urostlýho pivoně mám ve váze v obýváku.
Ve váze, kterou jsem koupila asi před měsícem v Bille za něco kolem 150 ká čé.
Miluju tyhle úlovky a vždycky si vzpomenu na značkové severské kousky, které vévodí instagramu a jejich majitelé za ně ochotně dávají tisíce.
Přitom parádu nadělají, alespoň pro mě, stejnou.
A ještě za ní dostanu Billa body!:-)
Z víkendu tu máme ještě vychlazený pudinkový dort s ovocem, který peču celkem často – korpus dělám z kokosovo-špaldové mouky a pudink sladím jemně, aby ho s náma mohla jíst i naše nejmenší.
Ta mi ale stejně nejdřív vyšťourá všechny borůvky, Šerif zase jahody s vínem a po foodartu ani památky.
A ještě letem světem připravit pracovnu na odpolední návštěvy…
…a tím se s vámi i dnes rozloučím.
Mějte se a pá!
Ála.)
Pavlína says
Mohla bych Vás poprosit o recept na pudinkový dort s ovocem? Děkuji! Pavlína
Alena says
Určitě mohla, jen nevím, zda-li vás uspokojí mé instrukce. Dělám jej totiž od oka – nasypu si du mísy cca hrnek kokosové mouky a hrnek špaldové hladké, jedno vejce, špetku soli, nějaký cukr, citronovou kůru a cca třetinu másla – udělám z toho něco ve stylu křehkého těsta a dám zatuhnout do ledničky. Jím pak vyložím formu a dám péct. Do pečeného korpusu pak naliju vanilkový pudink (ubírám na mléku, aby byl tužší) a dozdobím ovocem, které zaliju průhlednou želatinou,aby nesesychalo tak rychle:-). Toť vše.