Zdravím!
Už třetí sezónu se vrhám na sólovou dráhu zavařování.
Nějak mě to chytlo.
Každý rok se navíc hecnu a pomyslnou laťku posouvám výš a výš.
Nevím, co mě na tom baví víc. Jestli je to pocit dělání si zásob na zimu a nebo pohled na nazdobené skleničky vyrovnané ve špajzce.
Každopádně, přijde-li na mě slabší chvilka, jdu se projít do špajzky, prohlídnu si skleničky a terapii mám úspěšně za sebou.
Zkuste taky!:-)
Letos mám za sebou zatím tři počiny.
Jahodové džemy – tam to byla kapitola sama pro sebe.
První várka se mi začala podezřele kazit, tak jsem vše ještě jednou musela převářet, abych o džem nepřišla.
Ono totiž zavařování ve Weck skleničkách úplně pro začátečníky není. Výsledek sice vypadá krásně na oko, z hlediska praktičnosti je to ale pade na pade. Pade úspěch, pade propadák. Gumičky často netěsní, džem sem tam proteče a dodržet 100% hygienu u všech dílů – to je pro šolíchače jako sem já výzva.
Druhá várka džemu, tentokrát z jiné odrůdy jahod, nakonec v klasických skleničkách a mňam!
Zatím nejlepší jahodový džem, co jsem kdy jedla. Aby ne, když vidim ty jahody, ze kterých jsem ho dělala!?
Pak je tu příběh meruňkového džemu, na který jsem použila strašně nevýhodně koupené meruňky z Chorvatska.
Meruňkovej je totiž můj nejoblíbenější, kór s toustovým chlebem a arašídovým máslem.
A do třetice třešně!
Dostala jsem je proviantem a to zpracování povznese ještě o blaho výš.
Třěšňové kompoty miluju. Ujížděla jsem na nich, když jsem byla těhotná. S oběma dvěma, takže trochu nostalgie.
A když už mám toho nového koníčka, rozhodla jsem si pořídit profi štítkovač.
Heleťte, to vám je ale taková parádní věc!
Vůbec není drahá (vyjde něco kolem dvou stovek), rychlá k pochopení je taky a jak se do toho dáte, neskončíte u džemů – na tom dám krk!
Odkaz na model a e-shop, kde jsem nakupovala TU. A do košíku přihoďte kdyžtak i nějaký náhradaní pásky.
Budou se totiž hodit.
Já jsem štítkovala dost bez zábran a oštítkovala doma kde co.
Police v jídelně mi přišla pod ruku jako první a to spustilo mou obsesi v značkování.
Teďka už bych díky značení teoreticky nemusela péct jáhelník z bulguru, to moc povedený počin nebyl.
Tak, a ještě aktuální kytiček ze stolu a můžem se jít těšit na víkend.
Užijte si ho a vůbec hezký začátek prázdnin!
Ála.)
Napsat komentář