Moc vás tu opět zdravím,
dnes vám představím svého nového kámoše do kuchyně, k tomu přihodím dva šikovné recepty a na závěr si neodpustím pár momentek z uplynulého víkendu:-).
Lidl spustil e-shop a nejedné matce na mateřské ušetřil pondělní a čtvrteční vstávačky na sedmou plné adrenalinových zážitků. Počínaje napínavým parkováním, končíce bojovným průnikem vozíkovou barikádou.
Díky, Lidle! Máš to u nás!
Z vděku, že už to nemusím vícekrát zažívat, ti tu dneska udělám takovou menší pochvalovací recenzičku stolního mixéru, který jsem si vyčíhla a dost chtivě objednala.
Tak tady je. Fešák stříbrná, pětikilová.
Nejsem žádný technický maestro, ale pár diskuzí a hodnocení jsem před koupí absolvovala, takže mohu shrnouti asi tak, že příkon 2 tis. W spolu s 32 tis.otáčkami / minutu patří už mezi ty lepší kousky. Většina mixérů s těmito parametry se pohybuje cenově úplně někde jinde (5 tisíc a výš).
Pro srovnání mám doma Nutribullet s výkonem 900 W, 20 tis. otáčkami (3 tis. Kč)a už s tím jsem byla spokojená. Bohužel mi nevyhovuje jeho stavba – třeba oříšky se mi v něm hodně špatně melou, nemohu je nikdy sklepat dolů k čepeli, což u tohoto jde (í díky ručnímu pěchovadlu) bez problémů.
Velký plus pro nás trdla je navíc 3letá záruka. No že jó?
Sečteno podtrženo, mixér této kvality a designu těžko za cenu 2 200 Kč hledati (za tuto částku jej koupíte do 8. října).
Pravda je, že po týdnu vlastnictví těžko hodnotit. Třeba se vám ale pro základní představu mé dojmy a prvotní zkušenosti pošiknou, protože kdo ví, Ježíšek se blíží a studnice nápadů na vánoční dary jest často hodně vyprahlá…
Teď už ale dvě ukázky z mé víkendové zatěžkávací jízdy…
K obědu jsem připravila svou zamilovanou kombinaci pečených batátů, tofu kostiček a avokádového dipu.
Příprava dipu nemůže být jednodušší. Stačí naházet do mixéru zralé avokádo, vykapat do něj šťávu z citrónu, přidat sůl, pepř, česnek dle chuti a v případě, že chcete krémovější, omáčkovější konzistenci, tak jej můžete nastavit i hedvábným tofu.
Batáty omyjte, nakrájejte na plátky a posypte kořením – já použila to na grilovanou zeleninu. Je dostatečně slané, takže batáty již netřeba solit.
Na výpomoc jsem si přizvala k noze svou obdivovatelku a na linku se mi propašoval nedočkavý a hladový záškodník.
Mezitím, co se pečou batáty a děti prudí, připravíme si tofu (event. kuřecí či krůtí maso). Na pánvi osmahneme cibuli, v misce smícháme již nakrájené tofu (Kaufland), dochutíme jej hořčicí, sójovou omáčkou, solí, uzenou paprikou a smažíme s cibulí na oleji dokřupava.
Pak svoláme verbež ke stolu a čekáme, co rodinka na to.
Matce šmakuje a chválí se.
Muž dobrý, ale podezřele mlčí.
Šerif taky dobrý, jen česnek v dipu dle výrazu asi nečekal.
Šerifka šla radši spát.
Když už jsem byla v mixovacím rauši, vrhla jsem se i na dezert.
Vytáhla jsem z mrazáku přezrálé banány a kakao.
Banány jsem nechala chvilku povolit (10 minut) a pak je spolu s kakaem nasypala do mixéru.
Ten si s hmotou poradil jak nic a vyrobil mi výbornou zmrzlinu. Ale fakticky výbornou. Šerifka se dívala a taky slintala.
Přidala jsem pak ještě lžíci arašídového másla, což byl velice chytrý tah.
Nechytré ale bylo vyčkávat s konzumací, to pak zmrzlina rychle taje a její sexepíl s přibývající teplotou malounko ubývá.
Tady ještě ukázka, jak hezky si mixér poradí i s oříšky. To potřebuju asi nejvíc ze všeho. Na pečení, cukroví, do kaší a tak.
Tolik o mých indoorových kratochvílích.
O víkendu bylo tak krásně, že jsme trávili většinu času venku.
Se ségrou jsme vyvezly dětičky po výběžku do nedaleké Lipové.
Přislíbena mi zde byla neterénní procházka s malebnými výhledy, pro kočár a děti jak dělaná…
Ale protože ani mapa, ani GPS, ale ani nic na světě pro nás není zárukou nezabloudění, zakufrovaly jsme (navíc dost amatérským způsobem) a část cesty jsme tak absolvovaly lesem po dost nekošér cestičkách, kde jsem si v kopcovitých částech vybrala opakovaně svou vztekací chvilku.
I tak ale bylo krásně. Pravé babí léto. Nejkrásnější část roku.
O to víc, natrefíte-li cestou na rodinku kozáků.
Ty já nikdy hledat neuměla.
Najít kozáka je pro mě totiž vyšší dívčí. Výš už je jen křemenáč.
To ale zas až příště.
Vám přeju hezké podzimní dny!
Brzy se tu zas potkáme.
A.)
picture
Napsat komentář