Vsadili jsme po delší době na odpočívací víkend doma.
A dobře jsme udělali. Propršená sobota nás k němu přímo sama vyzvala. Ranní výhledy den poté, když se vypařuje voda z lesů a mraky se táhnout přes vršky, kde se chvíli poválí, než se rozplynou dole nad údolím – ty miluju.
Vrhla jsem se na vybalování dekorací, které přicházely v průběhu týdne.
Chodila jsem si je vyzvedávat v úschovnách a nechala čekat v kufru do té chvíle, než si doma naklidim a nebude v mém okolí nikdo, kdo by mě při rozbalovací ceremonii vyrušoval (a chtěl rozbalovat a praskat bublinky za mě). 🙂
Část nákupu se odehrála během naší prázdninové cesty do Anglie a po téměř tří měsících čekání konečně dorazila – o to víc nabyla ceremónie na důležitosti. 🙂 Kávový koutek jsem vytunila šuplíčkem na kapsle (Lidl) a přináší mi to zvláštní druh uspokojení. 🙂Tady už zarámované obrázky, které čekají na zavěšení.
Plánuju větší/menší galerii v prostoru nad schodama, tak začínám shromažďovat umění. 🙂 V kuchyni momentálně psychicky odpočívám. Z jablek od babičky jsem nadělala pár sklenic jablečného pyré. A z téže úrody zkusila poprvé upéct jablečný koláč s karamelem.
Těžko se mi hledal recept, protože jsem se snažila napodobit ten z Mc Café – moc mi tam totiž chutnal.
A dopadl skvěle! Ještě dotáhnu poměry a sepíšu do kuchařky. Látková dýně, která poutá pozornost a zanechává v návštěvách tázavé pocity. (jestli něco jako tázavý pocit existuje)
Od údivu, nepochopení, nutkavou touhou si sáhnout, až po přijetí a následnou touhu mít svojí. 🙂 Od látkové k pečené – z dýňového pyré jsem připravila pumpkin spice – sirup na domácí pumpkin latté.
Příští týden pořádám u nás pro kamarádky a děti Dýňobraní – dýňové latéčko bude jednou ze specialit, které chystám.
Jsem zvědavá, na kolik budou jednotlivé kousky poživatelné:-). Ořechy z procházek.
Sušíme. A tady už ze stolu:
- Cizrna na paprice s rýží.
- Nedělní kuřecí řízek s bramborovým salátem, vývar.
- Čočkovo-zeleninová polévka s kokosovým mlékem a parmezánem z oříšků a lahůdkového droždí.
Droždí to umí ale i s masem – dostala jsem skvělý tip na řízky pečené v obalu z vajíčka a lahůdkového droždí.
Výsledek bomba! Česneková pomazánka s hroznovým vínem a žitným chlebem k večeři.
Intenzivní after dechový zážitek, který kompenzují zdraví prospěšné benefity česneku.
Na podzim, jako když najdeš! Moc vás zdravím!
Snad jste nabrali přes víkend síly jako my a těšíte se na zkrácený pracovní týden.
Mějte se pěkně, brzy opět tu na značkách. 🙂
A.)
Napsat komentář