…na dvě dospělé porce si připravte:
– gnochci (nejlépe domácí; pokud nemáte kapacitu na vlastní výrobu, jako já dnes, tak v obchodech sáhněte po těch, co obsahují co nejvyšší množství brambor – nejméně 70 %)
– listový špenát
– 80 ml 30% smetany
– 20 g Lučiny či Paloučka
– olej, česnek, sůl
– uvařené vejce
1. Dejte vařit osolenou vodu. Jakmile začne bublinkovatět, vsypte gnocchi a vařte tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Pak počkejte cca minutu a slejte.
2. Mezitím na pánvi na troše oleje osmahněte česnek. Přidejte listový špenát a cca 3 – 4 minuty nechte spařit.
3. Přisypte uvařené gnocchi, vlijte smetanu a 20 g Paloučka. Promíchejte, dosolte, popřípadě dopepřete.
4. Doporučuju konzumovat spolu s nějakou bílkovinou, protože v samotném pokrmu jich moc není. Já jsem zvolila vejce – bílkovinu vysoce kvalitní a lehce stravitelnou.
Víc nic.
PS: pokud máte tento pokrm zafixovaný jako kalorickou bombu, tato verze je díky menšímu množství smetany a lehčího sýru (oproti klasické nivě), snesitelnější. Tuku na porci vyjde zhruba na 20 g, což je k obědu ideál.
Ať šmakuje!
A.-)
picture
Napsat komentář