Víte proč?
Za prvé: chuť.
Za druhé: zužitkujete přebytečné hrušky.
Za třetí: z nutričního hlediska se jedná o kvalitní moučník díky vysokému obsahu bílkovin (tvaroh, bílky z vajec), absenci bílé mouky (nahrazena špaldovou) a bílého cukru (nahrazen třtinovým) a v neposlední řadě také díky obsahu zdravých tuků obsažených v madlových lupínkách.
A teď už k samotné přípravě:
Těsto zpracujte v kouli ze 300 g špaldové mouky, 50 g třtinového cukru, špetky soli, jednoho vejce, 150 g změklého másla a vanilkového extraktu.
Vyložte jím menší pekáček či větší kulatou formu (ta klasická dortová se mi zdá malá, poohlédněte se po něčem větším) a vypracujte po stranách menší okraje.
Propíchejte dno vidličkou a dejte péct do trouby na 20 min na 180°C.
V misce smíchejte náplň z 500 g nízkotučného tvarohu (v korpusu je másla už poměrně dost, proto raději nízkotučný). vanilkového extraktu – pár kapek, 3 vajec, 2 lžic vanilkového pudingu, 80 g cukru (cukru použijte podle svého uvážení).
Touto náplní vyplňte koláč a vršek dozdobte hruškami posypanými mandličkami.
Dopečte na 160°C cca 40 minut.
A nej načasování?
Buď dopoledne.
A nebo odpoledne za předpokladu, že vás čeká ještě nejaká pohybová aktivita.
A samo, že v přiměřeném množství!
Ať se vám podaří a chutná tak, jako mně:-)
Hezký víkend.
A.)
picture
Napsat komentář