Nemusíte být striktními vyznavači raw stravy, abyste si vyzkoušeli (ne)upéct svůj raw cake.
Oproti klasickým dortům je to určitě změna. Dost možná taky ne každému zachutná.
Když ale budete stát u jeho zrodu a udivíte, z kolika kvalitních ingrediencí se skládá, věřte, že pak vám stopro zachutná (nebo si to alespoň vsugerujete:-)).
Potřebné ingredience na malou dortovou formu:
Připravte si misku kešu oříšků (cca 200 g), dále misku vlašských ořechů, misku sušených švestek či datlí, jahody, kokosový lej, med + ovoce na dozdobení.
Dále budete potřebovat robota nebo mixér. Čím kvalitnější mašina, tím lépe.
Postup:
1. Nejdříve splatláme korpus. Na něj stačí rozmixovat vlašské ořechy, sušené švestky či datle spolu se lžící kokosového oleje. Vzniklou hmotou vyložíme spodek dortové formy. Podél okrajů vyskládáme na parádu plátky jahod.
2. V druhé fázi smícháme den předem ve vodě namočené kešu ořechy (vodu slijte) spolu s jahodami, lžící kokosového oleje a lžící medu. Vzkniklou hmotu naneste na korpus, dejte chladit minimálně na 4 hodiny a je to! Čím víc se vám podaří udělat tuto hmotu krémovější, jemnější, tím lepší bude. Náš robot to víc neumí, proto jsou zde viditelně kousky kešu.
Na přípravu nejrychlejší dort, co znám.
Bacha si ale dejte na dobu potřebnou na máčení kešu a také na samotné mražení, to je třeba naplánovat.
Přeju vám, ať si na této nutriční bombě plné bílkoviny, zdravých tuků a přírodních cukrů pochutnáte.
Jestli se do něj pustíte, podělte se o své dojmy a zkušenosti. Těším se!
A.-)
picture
Napsat komentář