Velice zajímavá příloha, nebo taky nápadité zobání k televizi či zpestření zeleninových salátů.
Pečené ředkvičky jsem poprvé zkoušela v létě a vlastně ani nevím, proč vám je doporučuju vyzkoušet až nyní, když u nás už jsou dávno zabydleným receptem.
Na recept jsem narazila v knížce Cukr free, aniž bych se k této cukr free mánii hlásila, dokonce na ní mám spíš osypek.
Tak jako tak mě tato úprava ředkviček předtím vůbec nenapadla a opravdu mě překvapilo, jak lahodné jsou.
Nejčastěji jsem takto zpracovávala buď ředkvičky, co jsem měla delší dobu v ledničce (jako křupinky na salát) a nebo, zahlédla-li jsem je někde v akci, to pak peču na vícero plechů a mám je jako přílohu.
Dovolím si sem nasdílet postup, který není nikterak složitý.
V misce smíchejte po půl lžičce sůl, pepř, papriku, sypaný česnek.
V druhé misce rozehřejte přepuštěné máslo.
Na tenké plátky nakrájené ředkvičky vyložte na pečící papír, posypte kořenící směsí a zakápněte opatrně máslem.
Pečte 10 min na 175 °C, poté dopečte na 100 °C dalších 15 minut.
Ředkvičky by se neměly překrývat.
Finální vzhled by měl vypadat lehce připečeně, aby tak jako správně křupaly.
Často je peču déle, než je uvedeno v receptu.
Také se mi osvědčilo připravit nejdříve kořenící směs bez soli a ředkvičky osolit až na konec a rovnoměrně. Předejdete tak případnému přesolení.
Tentokrát jsem do party přizvala navíc i zbytky bílé ředkve, nikterak mě to ale neoslovilo.
Zůstanu tak příště u osvědčené klasiky.
Pustíte-li se do díla, přeju vám, ať jste s výsledkem spokojeni a je vám po chuti:-).
Tak dobrou!
Ála.)
Napsat komentář