Sušíme.
Intenzivně.
A na vícero frontách. 🙂Největším esem v rukávu ale zůstávají, jako vždy, jablečné kůže ze spadaných jablek. Spíš než náročná je příprava zdlouhavá, ale není se čeho bát.
Mně zatím vyšly vždy.
Spadaná jablka okrájím od všeho zlého a taky jádřinců. Slupka zůstává, vláknina se počítá.
Nakrájené na kostičky podusím do změknutí v hrnci (v tento moment lze trochu dosladit), aby šla směs rozmixovat tyčovým mixérem.
Pak ji už jen vyliju na pečící papír, stěrkou setřu do rovnoměrného, cca 3 mm silného plátu a suším.
Suším většinou 4 plechy najednou, na 60 stupňů horkovzduch s mírně pootevřenými dvířky, aby se nesrážela voda.
První den suším takto 4 hodiny, nechám přes noc samovolně schnout v troubě a druhý den to samé.
Třetí den bývá hotovo:-). Tradá!A teď už záleží na osobních preferencích – je-li libo doutníkovou a nebo verzi jednohubkovou, ke které se můžete přes den otáčet na několikrát. 🙂 Nás baví moc!
Máte-li přebytek jablek, neváhejte a zkuste.
Hezkou neděli od nás a brzy zas ahoj!
A.-)
Napsat komentář