Víkend, kterým jsme oslavili podzim.
Dýňobraní je náš nejoranžovější den v roce a už se u nás zabydlel.
Kompromis mezi pochmurnýma Dušičkama a až moc americkým Halloweenem…Období neskutečných svítání stále trvá. Rána bývají bez mlh, zato obloha čaruje. Hotový sky art. 🙂 V pátek jsme zahájili přípravy…Základ jménem dýňové pyré. Letos už jsem práci delegovala a kde to šlo, pomáhaly i děti. Dýňové meníčko promejšlim několik dnů dopředu. Projíždím internety a hledám, co se mi líbí a co se mi zdá, že by mohlo chutnat. Kynuté dýňové rolky vim, že fungujou a navíc krásně provoněj dům, takže tam jasná volba. Novinkou letošního ročníku pak kynuté chlebové mističky, které jsem nechala kynout přes noc. Ráno upekla a na odpoledne vydlabala a připravila na dýňové chilli con carne. Rychle nafotit než vybuchne bomba. 🙂 Dýňový šisak peču už po několikáté, linecké ve tvaru dýní frčí a mizí jako první každoročně. Bramboráčky pak další novinka – a chutnaly skvěle. 🙂Hříšný roh a lektvar odvahy, kterým si na odvahu připíjíme před večerním průvodem tmou. Kofí kórnr s dýňovým latté. Základ harmonie je rozdělit dýně předem. Aneb najdi si svou dýni. Chilli con carne s dýní, cizrnou a fazolema. Vyhlížení a příchod prvních hostů. 🙂Počasí nám přálo, i draka jsme pustili. 🙂 Dlabání. Povinná část dne, které se účastní z největší části vždycky hlavně matky, ale muší to bejt. Kouzlo dýňobraní zachycené z dálky. Zblízka. Snaha o noční foto se svítícíma dýněma, které nám letos vítr neposvětil. Neposvítil. 🙂 A ještě jeden českokamenický pozdrav z mého oblíbeného okruhu vyhlídek nad městem…Ze kterého se vyklubaly neplánované houbařské žně. V životě jsem neviděla tolik hub. Doslova plantáže. Brala jsem jen, co jsem pobrala. Část padla na řízky, zbytek se suší.
Tak.
Dnes jsem si naordinovala odpočinek. Chystám se jen připravit na týden, s dětma zasadit tulipány do záhonu, projít se a číst.
Ať vás čeká fajn tejden…:-)
A.)
Napsat komentář