Ryb v jídelníčku není nikdy dost.
A tohle není klasická rybičková pomazánka.
Tahle je jiná. Luxusní.
A taky rychlá.
Připravte si:
2 větší plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
kyselé okurky cca 500 g
4 lžíce zakysané smetany
červenou cibuli
šťávu z citrónu
Nic víc se po vás nechce než vše smíchat.
Čím kvalitnějšího tuňáka použijete, tím lepší výsledná chuť bude. Já použila tu od Franze Josefa.
Majonézy se nebojte. Zas tolik ji na celé množství pomazánky není. Navíc tím, že místo tuňáka v oleji použijete jen ve vlastní šťávě, ušetříte nějaký ten gram tuku.
Ráda si ji dávám do sendvičů na cesty, spolu se zeleninou tak nahradím plnohodnotný oběd.
Výborná je ale i na právě rozpečené bagetce.
Číhejte na slevy tuňáků a neváhejte:-)
A.)
picture
Napsat komentář