• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Alyka

Výživové poradenství a redukční programy

Main navigation

Fit cheesecake

Březen 1, 2018

Cheesecake je můj nejvíc nejoblíbenější dezert.

Hledám proto neustále způsoby, jak ho propašovat do jídelníčku v co nejvyšší míře tak, aby složením neodpovídal dezertu, ale ucházející svačince.

Musím se poplácat. Podařilo se mi nakombinovat vhodné suroviny tak, abych redukovala množství tuků a cukrů, navýšila bílkoviny a celkově snížila obsah kalorií na polovinu:-).

Nejvíc nejlepší je ale to, že chutná jako ten pravý, poctivý cheesecake. Žádná náhražka.

Image title

Co potřebujeme?

– Balení Bebe máslových sušenek (můžete použít i celozrnnou verzi, ale zas až takový rozdíl ve složení není)

– 60 g másla

– 4 balení Philladelphia light

– 4 vejce

– citronová kůra, vanilkový extrakt (či burbon)

– třtinový cukr či vanilková stevie dle chuti

Image

Zásadní ingrediencí je Philladelphie v light verzi. Je dostatečně krémová a tuhá zároveň, od klasické chuťově k nerozeznání. A je to právě Philladelphie, co dělá cheesecake cheesecakem.

Co se složení týče, jsem nadšená – 2,5 g tuku a 11 g bílkovin na 100 g odpovídá tvarohu, který je ve světě fitness číslem jedna.

Jezdím pro ní do Kauflandu do Německa, kde je mají pravidelně zhruba jednou za měsíc v akci za 90 centů (u nás vyjde klasická na 50 Kč).

Image

A nyní postup.

Rozdrtíme v pytlíku či robotu sušenky, které zalijeme tekutým máslem. Vsypeme do formy a uducáme.

Image

V míse smícháme zbylé ingredience – Philladelphie, vejce, přistrouháme citronovou kůru, pár kapek extraktu či semínek z vanilky a dosladíme dle potřeby.

Co se slazení týče, záleží na vás, jak přísnou verzi zvolíte.

Ta nejpřísnější počítá pouze se stévií, díky které váš dezert nebude obsahovat skoro žádný cukr.

Ta méně přísná, ta, kterou volím já, počítá zhruba s 3 lžícemi cukru doplněnými o stévii dle potřeby. 3 lžce cukru na celý dort je stále velice dobrá bilance.

Image

Připravenou tekutější hmotu v míse pořádně promícháme, abychom se zbavili hrudek a lijeme do formy na sušenkový korpus.

Image

Vložíme do rozěhřáté trouby a pečeme na 160 °C cca 50 minut.

Chcete-li, aby váš cheesecake byl vláčnější, vytvořte v troubě vlhké prostředí pomocí vodní lázně, do které formu vložíte.

Jakmile se dort dopeče, otevřete dvířka trouby a nechte ho tak pozvolna chladnout, aby nepopraskal jako mně.

Nikdy to nevydržím.

Image

Ještě krapet tej matematiky.

Zhruba 1/8 dortu (1 větší porce) obsahuje: 1 300 kJ (počítá s mou méně přísnější verzí).

Na makra pak vychází následovně: 12 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů.

Pro mě osobně poměr, který mě díky tukům a bílkovinám ve vyrovnaném poměru pořádně zasytí a přiměřené množství sacharidů pak nabudí a chuťově uspokojí.

Podotýkám ještě jednou, že se jedná o osminovou porci dortu, což je nešizená dávka. Obvykle se porcuje na dvanáctiny.

Ale na tolik málo cheesecake jíst prostě nejde:-)

A.)

picture

Related Posts

  • Tuňáková pomazánkaTuňáková pomazánka
  • Zaseto
  • Datlový dort a spol
  • Šisak sportoveček

Receptář Leave a Comment

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vámi zadané osobní údaje (e-mail a jméno) slouží výhradně k provozním účelům (tj. komunikaci mezi dvěma stranami) a nebudou použity pro jakékoliv marketingové účely. Více informací naleznete v našich podmínkách zpracování osobních údajů

.

Previous Post:Nobilis TiliaNext Post:Mám hotovo:-)

Primary Sidebar

Vyhledat

Nejnovější příspěvky

  • Podzimní prázdniny
  • Do posledního lístečku
  • FOFR
  • Přituhlo
  • Babí léto

Nejnovější komentáře

  • Alena: Cuketa tájm
  • Markéta: Cuketa tájm
  • Alena: Život se třemi písmenky
  • Alena: Život se třemi písmenky
  • Alena: Dýňobraní

Archiv

  • Listopad 2025
  • Říjen 2025
  • Září 2025
  • Srpen 2025
  • Červenec 2025
  • Červen 2025
  • Květen 2025
  • Duben 2025
  • Březen 2025
  • Únor 2025
  • Leden 2025
  • Prosinec 2024
  • Listopad 2024
  • Říjen 2024
  • Září 2024
  • Srpen 2024
  • Červenec 2024
  • Červen 2024
  • Květen 2024
  • Duben 2024
  • Březen 2024
  • Únor 2024
  • Leden 2024
  • Prosinec 2023
  • Listopad 2023
  • Říjen 2023
  • Září 2023
  • Srpen 2023
  • Červenec 2023
  • Červen 2023
  • Květen 2023
  • Duben 2023
  • Březen 2023
  • Únor 2023
  • Leden 2023
  • Prosinec 2022
  • Listopad 2022
  • Říjen 2022
  • Září 2022
  • Srpen 2022
  • Červenec 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Duben 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červenec 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červenec 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Duben 2020
  • Březen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Říjen 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červenec 2019
  • Červen 2019
  • Květen 2019
  • Duben 2019
  • Březen 2019
  • Únor 2019
  • Leden 2019
  • Prosinec 2018
  • Listopad 2018
  • Říjen 2018
  • Září 2018
  • Srpen 2018
  • Červenec 2018
  • Červen 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Březen 2018

Kategorie

  • Nákupy
  • Receptář
  • Tipy na výlet
  • U nás
  • Uncategorized
  • V pohybu
  • Ze stolu

Vítejte

Vítejte

Jmenuju se Ála a píšu si blog o tom, jak na kopci u lesa svoje dvě děti vychovávám. Šéfuju malému výživovému poradenství, které vzešlo ze zájmu o zdravou kuchyni se zaměřením na redukční programy. Svou slabost pro hezké věci ventiluju do Alyka Shopu. Zde si můžete pořídit originální kousky - mnou navržené a 100% inspirované přírodou.

Sledujte mě

  • Facebook

Nejnovější příspěvky

Podzimní prázdniny

Do posledního lístečku

CATEGORIES

  • Nákupy
  • Receptář
  • Tipy na výlet
  • U nás
  • Uncategorized
  • V pohybu
  • Ze stolu

Footer

Logo Alyka

Kontakty

  • Facebook
Ráda Vám zodpovím jakýkoliv dotaz:

info@alyka.cz

After Footer

Obsah © Alyka.cz Alena Strolená

Copyright © 2025 · Julia theme by Lovely Confetti DMCA.com Protection Status

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.SouhlasímVíce