Pěkný pátek přeju:-),
včera, když jsem byla běhat, jsem míjela, vlastně přesněji rovnou protínala během, louku plnou kopretin.
Nedalo mi to se pro svazek do vázy dnes ráno neotočit. Než bude posekáno, aby alespoň pár z nich zažilo kousek skromné blogové slávy:-).
A protože je před víkendem, připravila jsem se mrkvovým dortem.
Tentokrát trochu zdravější verzí a pokud jste pro, sepíšu sem recept i pro vás.
Takže.
Těsto jsem připravila z 150 g celozrnné špaldové mouky (hladké), 2 lžiček jedlé sody, 1 lžičky prášku do pečiva, 2 lžiček skořice, 150 g třtinového cukru, 200 ml oleje, 500 g nastrouhané mrkve (na hrubo), 100 g nasekaných vlašských ořechů a 3 vajec.
Krok dobrovolný, ale máte-li po ruce pomeranč, můžete přistrouhat kůru pro ovonění.
Všechno dohromady řádně promíchat a dát péct na 160 °C cca 45 minut.
Vršek jsem zaimprovizovala z kelímku zakysané smetany a bílého jogurtu, které jsem spolu smíchala a dala přes látkovou plenu (nemám plátýnko) odkapat (cca 3 hodiny stačí). Takto vznikne jakýsi smetanový sýr, který má onu potřebnou, tužší konzistenci ideální pro polevu.
Jemně ji pak už jen doslaďte moučkovým cukrem a buď přikápněte pár kapek citrónu a nebo přistrouhněte opět pomerančovou kůru.
A.
Je. To. Hotovo. Pěkný víkend mějte!
Ála.)
Napsat komentář