Období daňových přiznání je tu.
Tento týden jsem se své účetní daňově přiznala i já. Letos ještě bez pokladničky pana Bé.
Vám se zde dnes taky přiznám.
Stravovací přiznání výživové poradkyně – aneb snědeno za jeden den.
Přišla jsem na to, že estetický požitek hnedle po ránu je pro mě nejlepší náplastí na mrzutost způsobenou vstáváním o půl šesté.
Ráno tedy klasicky začalo ovesnou kaší s kakaem a ovocem.
Jakmile vyšlo slunce, vydali jsme se na stopu a odešli si svou hodinku a půl hnedle ráno.
Poměr Šerifa v kočáru a Šerifa pěšího se dneska stáhl 50 na 50, což se rovná šnečí chůze spojená s tou v normálním tempu.
Po ozdravné procházce vyhládlo na rozmačkaný banán s kakaem, borůvkami a heřmánkovým čajem.
Doplnila jsem taky dávku kyseliny listové a železa.
A protože do oběda ještě daleko, šňupla jsem si mrkev s ředkvičkami.
Musím se vám taky pochlubit balíčkem, který mi včera přišel.
Kama a norské vzory vůbec (tuto skutečnost si dobře zapamatujte) jsou mojí srdeční záležitostí. Nevyužít lednových mega slev by byl hřích, a tak jsem pořídila už nějaké kousky na Vánoce:-).
Mrkněte na jejich stránky www.kama.cz – akce ještě běží. Sobě jsem koupila jenom čelenku, abych měla další do sbírky šišoidních fotek v čelence.
Oběd.
Nedělní klasika od babičky – kuřecí vývar a řízek.
Sama moc smažit neumím – smrdí mi to a nebaví mě čekat u plotny, takže smažená jídla se u mě v jídelníčku vyskytují skutečně pouze někde na návštěvách.
A vývarem nikde nepohrdnu – vyvařený kolagen je cennou složkou potravy.
K odpolední svačině jsem připravila malinový šisak s kakaem, který jsem dopoledne stihla upéct.
Během příprav v kuchyni jsem opět chytala lelky…
…a stalo se to zas. Selfí párty číslo dva.
Je neděle, a tak jsem navíc na své poměry celkem učesaná a čistě oděná.
Jen blázen by toho nevyužil.
Takže špulení zleva, zepředu, 14 nahoře a jedeme dál!
No, vlastně už moc nejedeme.
Jdu dodělat připravené tortilly a doufat, že tato večeře bude skutečně posledním jídlem dneška, aby to mé stravovací přiznání bylo do puntíku přiznané.
Začínám si totiž trošku myslet na jednu bonusovou porci večerního šisaku. Vlastně mám ještě v lednici nedojezenej třešňovej kompot. A taky nakousnutou oříškovou tyčinku od Šerifa.
Tuším, jak tento příběh dopadne.
A ještě pěkně v koláži, bez mých řečiček kolem.
Odborně jsem s dnešním jídelníčkem spokojená. Dvě porce ovoce, dvě menší porce zeleniny, dvě menší porce libového masa, komplexní sacharidy (brambory, celozrnné tortilly), oříšky v oříškové tyčince, v té, kterou dnes už určitě nesním, dezert domácí a bohatý na bílkoviny plus nezapomenutá dávka železa s listovkou.
Rezervy zde jistě jsou a fitness trenér by si řízek k obědu asi na svůj profil nevyvěsil. Nicméně, já žiju v realitě, ve které mi kvalita jídla a přijímaných živin jedno není, nicméně, nejsem žádný fanatik, který jídlu obětuje a podřizuje svůj život. Myslím si, že tento přístup je jedinou možnou cestou, jak se naučit celoživotně kvalitně stravovat, aniž by se jídlo stalo vaším pánem a vyloučilo vás tak ze sociálního života – v tom případě ani sebepropracovanější plán není cestou k trvalému úspěchu.
Říkejme tomu třeba aplikace poznatků o zdravém stravování do reality.
Nebo:
Každá malá změna k lepšímu se počítá – nejde o naprostou dokonalost ale celek.
A ještě lépe:
Řízek k nedělnímu obědu s láskou, stokrát lepší jak tempeh s odporem a ve stresu.
Má studnice mouder jest tímto vyčerpána.
Přeji vám všem pěkný večer a úspěšný start do nového pracovního týdne.
picture
Napsat komentář